Windows simgelerinde beyaz ikon sorunu ve çözümü


December 2021 (0) Iptv 4/19/2024


Bazı dosyaların içinde excel, jpeg ve pdf dosyaların ikonları çıkmıyor, masa üstündeki dosyalar ya siyah görünüyor yada sadece dosya ismi görünüyor. 

Yaşadığınız sorun ile ilgili olarak, Görüntü  + S tuşlarına aynı anda basın, CMD yazın ve arama sonucunda gelen Komut İstemi'ne sağ tıklayarak ''Yönetici olarak çalıştır'' seçeneği ile açınız. Açılan pencereye SFC/SCANNOW yazıp ENTER tuşuna basınız. Sistem taraması %100 olunca bilgisayarınızı yeniden başlatarak durumu kontrol ediniz.

Sorunun devam etmesi durumunda, Görüntü + S tuşlarına aynı anda basın, CMD yazın ve arama sonucunda gelen Komut İstemi'ne sağ tıklayarak ''Yönetici olarak çalıştır'' seçeneği ile açınız. Açılan pencereye aşağıdaki komutları sırasıyla girerek ENTER tuşuna basınız.

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

Sorununuz giderilmez ise, yeni bir Windows kullanıcı hesabı oluşturarak durumu test ediniz.


Durumu düzeltmek adına aşağıda belirteceğim adımları uygulayalım;

 

Herhangi bir .docx dosyasına sağ tıklayalım ve Birlikte Aç sekmesine tıklayalım. Açılan ufak pencere içerisinde Tüm .docx dosyaları için bu uygulamayı kullan seçeneğini işaretleyelim ve Diğer seçenekler butonuna basalım. Açılan liste içerisinde Word dışında başka bir metin editörü seçelim, örneğin WordPad üzerine tıklayalım. Otomatik olarak .docx uzantılı dosyalar WordPad uygulamasıyla eşleştirelecektir ve WordPad ile açılacaktır. Tekrar aynı işlemi tersine gerçekleştirelim; .docx üzerinde sağ tıklayarak Birlikte Aç seçeneğiyle Word (desktop) ya da Office Word uygulamasını seçelim tekrardan. Otomatik olarak .docx uzantılı dosyalar yeniden Word uygulamasıyla eşleştirelecektir. Bu işlemleri yaptığınızda dosya uzantılarında bir düzelme oldu mu? Şayet olduysa aynı işlemleri .doc uzantılı dosyalar içinde gerçekleştiriniz.

 

Yukarıda belirtilen işlemi yapmanıza rağmen problem devam etmekteyse; aşağıda belirteceğim işlemleri sırasıyla uygulayınız:

 

1-  Başlangıç ekranı üzerinde cmd yazalım va arama sonuçlarında çıkan cmd uygulamasına sağ tıklayarak alt kısımda açılan menü üzerinden Yönetici Olarak Çalıştır butonuna basalım.

 

2-  Kaydetmeniz gereken açık dosya ve çalışmalarınızı kaydediniz çünkü yapacağımız işlem sonrasında bilgisayarınız yeniden başlayacaktır.

 

3- Aşağıda belirteceğim komutları Komut İstemi penceresine sırasıyla yazınız ve her komuttan sonra Enter tuşuna basınız.

  •      taskkill /IM explorer.exe /F
  •      CD /d %userprofile%\AppData\Local
  •      DEL IconCache.db /a
  •      shutdown /r

 

4-  Sisteminiz yeniden başlayacaktır, açıldığında simgelerde bir düzelme olup olmadığını kontrol ediniz.

 



Yorum yapabilmek için giriş yapınız

Giriş Yap

Sitede Ara

ralfiSoft.com Download

DOWNLOADS